Als je een product op de markt brengt wil je dat mensen dit makkelijk vinden. Natuurlijk wil je ook dat de potentiële klant dat product niet alleen vindt, maar het ook bij jou komt kopen. Voor het optimaliseren van het klantgemak heeft google een slimme en handige functie, genaamd Google Shopping. Deze functie zorgt ervoor dat de potentiële klant in één overzicht alle producten te zien krijgt van zijn of haar zoekopdracht. Alle producten worden weergeven met een foto. Doordat de prijzen van de producten erbij staan kan men niet alleen de kwaliteit maar ook de prijzen met elkaar vergelijken. Verder krijgt de potentiële klant verwante producten te zien die op de zoekterm lijken.

Voordelen van Google Shopping

In het vorige kopje werd er al kort aangegeven dat de klant met Google Shopping ook de productprijs ziet. Dit in combinatie met de getoonde foto is een groot voordeel van Google Shopping. Dit geeft de klant een duidelijk beeld van het product prijsverhouding van het product wat hij of zij zoekt. Je kunt er ook een budget voordeel halen uit Google Shopping. Je betaalt namelijk per klik. Zolang men niet klikt op jouw reclame betaal je niet, maar dat is natuurlijk niet wat je wil. Ook kun je zelf kiezen welke producten je wil promoten en welke je juist wat meer op de achtergrond wil hebben.

Zelf gebruik maken van Google Shopping

Je kunt ervoor kiezen om deze marketingstrategie uit te besteden. Er zijn ontzettend veel marketing bedrijven die dit graag voor jou uit handen nemen, maar je kunt het ook zelf doen. Google Shopping is makkelijk zelf te regelen via google zelf. Ga naar google voor retailers en kies voor slimme shopping campagnes. Klik op aan de slag en voer je bedrijfsgegevens in. Vervolgens kies je of je wil dat de klant het product kan betalen via jouw website of in de fysieke winkel. In het volgende keuzemenu kun je eventuele andere betaalopties aangeven. Als je akkoord bent gegaan met de voorwaarde kun je een account aanmaken. Hierna kun je verder met het invullen van de gegevens behorend bij jouw bedrijf en kan je starten met het maken van jouw eerste advertentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *