sim only afsluiten

Loopt je huidige telefoonabonnement af en twijfel je of je een nieuw abonnement moet afsluiten of dat je moet gaan voor sim only? Misschien doet je huidige telefoon het nog goed en kan deze best nog een jaartje mee, maar aan de andere kant is een splinternieuwe telefoon natuurlijk ook aantrekkelijk. Voor veel mensen zorgt dit voor keuzestress, zeker met het uitgebreide aanbod van de verschillende providers. In dit artikel zet ik de voor- en nadelen van beide mogelijkheden voor je op een rijt en hoop ik je keuze een stukje gemakkelijker te maken.

Bron: https://ikvergelijkonline.nl

Sim only

Het afsluiten van een sim only abonnement brengt een hoop verschillende voordelen met zich mee. Allereerst is er natuurlijk de prijs. Doordat je alleen betaald voor je verbruik, ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je een abonnement met telefoon afsluit. Voor een sim only betaal je doorgaans rond de 12 euro per maand, terwijl je voor een abonnement al snel het driedubbele (of meer) betaalt.
Een ander groot voordeel van sim only is de flexibiliteit. Veel sim only abonnementen zijn namelijk maandelijks opzegbaar, waar je bij een traditioneel abonnement met telefoon vaak tekent voor één of twee jaar. Daarnaast kun je bij het afsluiten van een sim only vaak zelf je data, sms’jes en belminuten samenstellen. Zo betaal je alleen voor wat je ook daadwerkelijk nodig hebt.

Abonnement met telefoon

De voornaamste reden waarom veel mensen een abonnement afsluiten is natuurlijk de combinatie met een nieuwe telefoon. Als je bijvoorbeeld de nieuwste iPhone wil, betaal je daar los al meer dan 1100 euro voor. Door een abonnement af te sluiten, betaal je slechts een klein bedrag bij en betaal je de rest in maandelijkse termijnen. Zo kun je de kosten spreiden en kun je toch gebruikmaken van de nieuwste telefoon.

Het nadeel van een abonnement is natuurlijk dat je maandprijs relatief hoog is en dat je een abonnement voor 12 of 24 maanden vastligt. Daarnaast is de verplichte BKR-registratie natuurlijk een nadeel.

Ben je op zoek naar meer informatie voor het maken van jouw keuze of zoek je naar een handige tool voor het vergelijken van het aanbod van verschillende providers? Neem dan eens een kijkje op de website van Ik Vergelijk Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *